2018. október 8.-án sikeresen lezajlott a Vályi Gyula Matematikai Társaság által, a IV. osztályos tanulók számára meghirdetett tehetségkutató szintfelmérő tesztelés. A felmérés eredményei elérhetőek ezen a linken
2018. október 11.-én lezajlott a Vályi Gyula Matematikai Társaság által, az V. osztályos tanulók számára meghirdetett tehetségkutató szintfelmérő tesztelés. A felmérés eredményei elérhetőek ezen a linken

 

A szintfelmérő teszt konkrét célja az volt, hogy felkutassa azokat a tehetségígéreteket, akik a Vályi Gyula Matematikai Társaság (mint akkreditált kiváló tehetségpont) szervezésében és finanszírozásában részt vehetnek a 2018/2019-es tanévre meghirdetett tehetségsegítő- és kibontakoztató matematika szakkörön.
A szintfelmérő teszten a betervezett kapacitáshoz képest jóval több tanuló jelent meg. A tevékenységek színvonalának és minőségének a biztosítása érdekében a 2018/2019-es tanévben sajnos csak 25 tanulót van lehetőségünk fogadni.
Köszönjük a tanároknak/ tanítóknak, szülőknek és tanulóknak egyaránt, hogy munkájukkal hozzájárultak a szintfelmérő tesztelés sikeréhez!
Gratulálunk, a sikeresen tesztelt tanulóknak, míg a sikerteleneket arra buzdítjuk, hogy kövessék a Vályi Gyula Matematikai Társaság honlapján (www.valyigyula.ro) a köri tevékenységek feladatlapjait és jelentkezzenek jövő évben az V-VIII osztályosok számára meghirdetett Vályi kör tevékenységeire.
 
A matematikai tehetséggondozó tevékenységek helyszíne a Bolyai Farkas Elméleti Líceum, a IV. osztályos tanulók számára hétfőnként 16:30 órakor kezdődnek, az V. osztályos tanulók számára hétfőnként 16 órakor kezdődnek.