A Vályi Gyula Matematikai Társaság 2018 május 11-12. között szervezi meg a XXIV. Vályi Gyula Matematikai Emlékversenyt és az emlékversennyel egybekötött diákkonferenciát, a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceumban.

Szeretettel meghívunk versenyünkre IV-VIII osztályos matematika iránt érdeklődő tanulókat, tanítókat és matematika szaktanárokat.

A matematika versenyen résztvevő tanulókat a https://goo.gl/forms/h9FWrMdf9DkoFB1g2 elektronikus nyomtatvány kitöltésével lehet regisztrálni legkésőbb 2018 május 10.-ig.

A diákkonferencia témája Mi leszek, ha nagy leszek? a résztvevő tanulók szakmai pályaorientációjukban lehet segítségükre. Matematikai társaságunk célja az, hogy a kiemelten tehetséges tanulók matematika-informatika szakon végezzék a líceumi tanulmányaikat. Folytassák a matematikai kompetenciáik erősítését a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem által szervezett Erdős Pál matematikai tehetséggondozó iskolában és felsőfokú tanulmányaikat is műszaki pályán folytassák.

 

A diákkonferencián 1-2 A4 oldal terjedelmű, a megadott témához kötődő dolgozattal lehet jelentkezni, melyben meg kell válaszolni a Mi leszek, ha nagy leszek?kérdést, részletesen megindokolva a választ. A dolgozatokat a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre kell elküldeni legkésőbb 2018 május 10.-ig. A határidő után érkezett dolgozatokat nem áll módunkban elfogadni. Érdeklődni a 0740-138.366, 0729-004.592 telefonszámokon illetve a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen lehet. Kérjük, hogy minden tanuló a dolgozaton tüntesse fel saját és tanára nevét, osztályát, iskoláját, telefonszámát és email címét is.

 

A versenyen és a diákkonferencián résztvevő vendégtanulók és kísérőtanáraik számára a szállást (2018 május 11-12. közötti éjszakára) és az étkezést (2018 május 11.-én vacsora, 2018. május 12.-én reggeli és ebéd) ingyenesen biztosítjuk a Mihai Eminescu Pedagógiai Líceum bentlakásában illetve étkezdéjében. A verseny ingyenes, de a szülői bizottságok, vagy a támogatók adományait köszönettel fogadjuk.

 

 

Marosvásárhely, 2018. május 1.                                         

Szeretettel várunk minden résztvevőt:

a Vályi Gyula Matematikai Társaság nevében:

Sebestyén Júlia, a Vályi Gyula Matematikai Társaság tiszteletbeli elnöke

dr. Domokos József, a Vályi Gyula Matematikai Társaság elnöke

dr. Farkas Csaba, a XXIV. Vályi Gyula Matematikai Emlékverseny elnöke