IV. osztály

V. osztály

VI. osztály

 

Az ismeretfelmérő tesztek konkrét célja az volt, hogy felkutassa azokat a tehetséges tanulókat és tehetségígéreteket, akik a Vályi Gyula Matematikai Társaság (mint akkreditált kiváló tehetségpont) szervezésében és finanszírozásában részt vehetnek a 2019/2020-as tanévre meghirdetett tehetségsegítő-fejlesztő és kibontakoztató matematika szakkörön.

Köszönjük a tanároknak/ tanítóknak, szülőknek és tanulóknak egyaránt, hogy munkájukkal hozzájárultak a szintfelmérő tesztelés sikeréhez!

Gratulálunk, a sikeresen tesztelt tanulóknak, míg a sikerteleneket arra buzdítjuk, hogy kövessék a Vályi Gyula Matematikai Társaság honlapján (www.valyigyula.ro) a köri tevékenységek feladatlapjait és jelentkezzenek jövő évben a Vályi kör tevékenységeire.

 

 

A matematikai tehetséggondozó tevékenységek helyszíne a Bolyai Farkas Elméleti Líceum.

A IV. osztályos tanulók számára a szakköri tevékenységek 2019.10.21.-től hétfőnként 16:30 órától kezdődnek.

Az V. osztályos tanulók számára a szakköri tevékenységek 2019.10.25.-től péntekenként 15 órától kezdődnek.

A VI., VII. és VIII. osztályos tanulók számára a szakköri tevékenységek 2019.10.25.-től péntekenként 16 órától kezdődnek.

 

A koronavírus gyors terjedésére való tekintettel és az illetékes hatóságok által kiadott rendeleteknek megfelelően a Vályi Gyula Matematikai Társaság 2020. március 12-től kezdődően felfüggeszti a Vályi köri tevékenységeket mindaddig amíg az oktatás újra nem indul az állami intézményekben.

 

.

 

A Vályi Gyula Matematikai Társaság ebben az évben is odaítéli a Vályi Gyula elhunytának 100. évfordulója emlékére létesített Vályi Gyula Díjat a 2018/2019-es tanévben, matematikában legjobb eredményt elérő V-VIII osztályos, Maros megyei tanulónak.

A díj átadására a Vályi Gyula elhunytának évfordulójára rendezendő megemlékező tevékenységen kerül sor, 2019 október 18.-án, pénteken.

 

Kérjük, ismertessék a pályázati lehetőséget tanulóik körében, buzdítsák őket és segítsenek nekik a pályázásban.

 

A pályázáshoz küldjék el a 2018/2019-es tanévben, matematika versenyeken kitűnő eredményeket elért tanulók:

-          nevét (névsorát);

-          a verseny/versenyek megnevezését, dátumát, helyét;

-          a versenyen/ versenyeken elért eredményt/eredményeket;

-          az elnyert oklevél/oklevelek másolatát;

-          a Matlap feladatmegoldó versenyén elért eredményt.

 

A pályázáshoz szükséges adatokat elektronikusan a valyikor [kukac] gmail [pont] com email címre kell elküldeni.

 

A pályázat beküldési határideje: 2019 október 15.

A Vályi Gyula Matematika Társaság a 2019/2020-as tanévben is folytatja matematikai tehetséggondozó tevékenységeit a Vályi kör keretében, heti rendszerességgel megszervezendő ismeretátadó, logikai gondolkodásfejlesztő, matematikai feladatmegoldó tevékenységek által. A program célja a beválogatott IV-IX osztályos tanulók matematikai/logikai ismereteinek a gazdagítása, fejlesztése és ezáltal az iskolai eredményeik, versenyteljesítményük javítása.

 

A köri tevékenységek helyszíne az elmúlt évekhez hasonlóan a Bolyai Farkas Elméleti Líceum.

 

Beiratkozni az alábbi linken elérhető online nyomtatvány kitöltésével lehet:

https://drive.google.com/open?id=106zr0-fZUI_Uxk7OgvcUp9zTARxBpNpoGNrtNGRn28o.

 

Amennyiben a jelentkezők száma meghaladja a maximális keretet, ismeretfelmérő teszt segítségével válogatjuk be a tanulókat a köri tevékenységekre. A felső korlátot egyrészt a tantermek mérete, másrészt a tehetséggondozó tevékenységek színvonalas lebonyolításának a lehetősége határozza meg osztályonként hozzávetőleg 20-25 tanulóra.

 

Az ismeretfelmérő tesztek időpontjai és helyszínei:

IV. osztály: A megmaradt üres helyekre pénteken.2019. október 18-án, a Vályi Gyula Matematikakör megnyitója után újabb tesztelést szervezünk a IV. osztályos tanulók számára a Bolyai Farkas Elméleti Líceum 62-es termében.

V. osztály: 2019.10.17., 15:30, Bolyai Farkas Elméleti Líceum, II. emelet, 102 és 105 terem.

A Vályi Gyula Matematikai Társaság a 2017/2018-as tanévben megvalósította a NTP-MTTD-17-0034 pályázatot az Emberi erőforrások minisztériuma és a Nemzeti Tehetség Program anyagi támogatásával.

 

A program szakmai beszámolója itt olvasható.